Archief
WOS

WOS

'Nieuw clubgebouw Scouting Polanen vóór zomer 2024 klaar'

De komst van een nieuw clubgebouw is voor Scouting Polanen weer een stapje dichterbij. Aannemer Aker Engineering uit Vlaardingen mag de bouw gaan uitvoeren. Het bestuur heeft de offerte inmiddels ondertekend.

In april 2021 werd Scouting Polanen getroffen door brand in het groepshuis aan de Duyvenvoordestraat in Monster. Een deel van het dak raakte beschadigd en ook een container voor spelmateriaal werd getroffen. Uiteindelijk kon de vereniging niet anders dan het oude gebouw afbreken. Sinds maart 2022 worden de opkomsten gehouden in een tijdelijk gebouw.

Tekst gaat verder onder de video.

Het afgelopen jaar is het bestuur druk bezig geweest met de voorbereidingen voor een nieuw clubgebouw. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Het eerste ontwerp, een houtskeletbouw, bleek door de gestegen houtprijzen financieel onhaalbaar. Het tweede ontwerp werd gebaseerd op het te besteden budget dat vooraf was vastgesteld. Door over te stappen op modulaire bouw bleek dit wel haalbaar.

Begin vorige maand zijn de leden in meerderheid akkoord gegaan met de plannen. Dat maakte de weg vrij voor afspraken met de bouwer. Binnenkort kan de gemeente Westland een aanvraag verwachten. Mocht alles volgens planning verlopen, is het nieuwe groepshuis vóór de zomer van 2024 klaar.

Ondertekening offerte voor nieuw clubgebouw. Scouting Polanen