Archief
Daniël Overkleeft

Bluesconcert voor Frits Krieg brengt ALS Westland al 4.000 euro

Het benefietconcert ‘Blues voor Frits’ heeft al meer dan 4.000 euro opgebracht voor de Stichting ALS Westland. Dat meldde woordvoerder Anton van Meerkerk in het radioprogramma De WOS van 4 tot 6.

Het concert, dat komende zondagmiddag wordt gehouden in De Noviteit in Monster, is een vriendendienst aan het adres van Naaldwijker Frits Krieg (73). Deze landelijk bekende bluesliefhebber is zelf ALS-patiënt. Het waren zijn vrienden Jan en Huub die het initiatief voor het concert namen. De 250 beschikbare kaarten waren vrij vlot uitverkocht.

Krieg, ook bekend vanwege zijn zwarte Stetson-hoed, heeft gedurende bijna tien jaar een bluesprogramma gehad op WOS Radio. Dat eindigde in 2015, toen de omroep op een nieuwe avondprogrammering overging. Een jaar eerder beleefde WOS Blues de 500e uitzending.

Gedurende een lange periode was Krieg ook nauw betrokken bij de Monsterse organisatie Blues aan Zee en maakte hij deel uit van de bluesgroep Hell Hounds, nadat hij zich het spelen op de bluesharp, een specifieke mondharmonica, eigen had gemaakt.

In De WOS van 4 tot 6 spraken wij met voorzitter Anton van Meerkerk van Blues aan Zee: