Archief
archief WOS

archief WOS

Rus opnieuw de beste in Rhijenhof

Arantxa Rus heeft net als in 2019 het ITF-toernooi in het Haagse tenniscentrum De Rhijenhof, net over de grens bij Wateringen, gewonnen.

De 32-jarige speelster uit Monsterse rekende in de finale in twee sets af met de Tsjechische Sara Bejlek: 7-6 en 6-4. Rus was met een wildcard toegelaten aan het toernooi, nadat ze zich niet had kunnen plaatsen voor Wimbledon. Met haar notering als nummer 86 van de wereld was ze veruit de sterkste speelster van het toernooi.

Voor Rus is het haar derde toernooizege in het enkelspel dit jaar.

Bij de mannen ging de titel naar Max Houkes, die in een Nederlandse finale won van Guy den Ouden.

Dubbelspel

Rus mocht dit toernooi overigens twee keer juichen. Zaterdag won ze samen met de Française Kristina Mladenovic ook al de finale in het dubbelspel.

Elvani Bequick Open

Er werd de afgelopen week ook getennist in Maassluis, waar het Elvani Bequick Open op het programma stond. De ontknoping volgde deze zondag. Bij de mannen (HE6) ging de finale tussen de als eerste geplaatste Arnaud van Gaalen (TV Tanthof Delft) en Yannick Hughes (VLTC Vlaardingen). Hughes won met 6-1 en 6-1.

Beste vrouw (DE6) was Willemijn Blom (TV Evergreen uit Maassluis), die Babet Verweij (TV Maasland) versloeg met 6-4 en 6-3.

Er waren dit jaar 123 inschrijvingen voor in totaal 40 onderdelen.