Archief
PR

Ook Vogelaer aangesloten bij Warmtenetwerk Westland

Aardwarmteproject Vogelaer in Poeldijk maakt naar alle waarschijnlijkheid vanaf 2027 deel uit van het Warmtenetwerk Westland (WnW). Daarvoor is deze week een intentieverklaring getekend.

Warmetenetwerk Westland wil één groot warmtesysteem voor Westland creëren. Glastuinbouw, bedrijventerreinen en de gebouwde omgeving kunnen daar dan deel van uitmaken. Die warmte is afkomstig van aardwarmteprojecten. De projecten Maasdijk en Polanen (Monster) hebben hun deelname al toegezegd, al zijn deze nog niet in bedrijf.

Nu is er dus een overeenkomst getekend met Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk. Hier wordt al sinds 2017 aardwarmte uit de grond gehaald. Nog dit jaar wordt een tweede doublet geboord, waardoor het netwerk kan worden uitgebreid.

Eind 2024 nemen Vogelaer en WnW een definitief besluit over de koppeling van de twee netwerken. Planning is dat uiterlijk 2027 de levering van warmte via dit netwerk verloopt en dat dan ook alle afnemers van Vogelaer aangesloten zijn. Een koppeling zou betekenen dat Vogelaer bij een tekort aan warmte in de gelegenheid blijft om warmte te leveren aan haar afnemers, door het afnemen van warmte van andere warmtebronnen via WnW. Bij een overschot aan warmte kan Vogelaer de warmte leveren via het warmtenet van WnW.

Categorieen:
Nieuws Duurzaam Westland