Archief

In zomeravonden meer metro's van en naar Hoekse strand

De metro's van de RET gaan in de zomermaanden 's avonds vaker van en naar het Hoekse strand rijden. Dat laat de Rotterdamse wethouder Vincent Karremans weten na vragen in de gemeenteraad.

Volgens GroenLinks, die het probleem agendeerde, zorgden overvolle metrotoestellen afgelopen zondagavond voor chaotische toestanden. "Op het perron werd het duwen en trekkenom een plekje te bemachtigen", aldus raadslid Marvin Biljoen.

Het probleem zit 'm erin dat de metro overdag meermaals per uur rijdt, maar 's avonds na 19.00 uur nog maar twee keer per uur. "Een aantal metro's stoppen nu op station Steendijckpolder in Maassluis", reageert wethouder Karremans. "Die gaan we door laten rijden, zodat de metro zes keer per uur naar het strand gaat."

De wethouder zegt dat de Hoekse Lijn 'last heeft van z'n eigen succes'. "Heel veel mensen willen met de metro naar het strand. Dat zorgt ervoor dat de metro's vol zitten. Ik heb liever dat de metro's vol zitten, dan dat ze leeg zijn. Maar dan moeten er wel mensen mee kunnen, in plaats van dat ze op het perron moeten wachten." De metro rijdt sinds april door naar het Hoekse strand en blijkt razend populair. Volgens de wethouder wordt daarom constant gekeken wat Rotterdam en de RET kunnen doen "om die behoefte beter te beantwoorden".

Karremans gaf verder aan dat vanaf 9 juli de vakantiedienstregeling van de RET ingaat. "Er wordt dan meer gereden naar het strand, ook op werkdagen."