Archief
Lentiz | Dalton

Lentiz | Dalton

Daltonleerlingen halen 3.000 euro op voor Voedselbank Westland

Het Summer Festival op het schoolplein van de Lentiz Dalton mavo in Naaldwijk heeft deze week 3.000 euro opgeleverd voor de Westlandse Voedselbank.

De organisatie lag grotendeels in handen van de leerlingen. Ze kregen enkele weken de tijd om activiteiten en verkooppunten te bedenken, kraampjes te maken en sponsoren te werven.

De dag begon met bezoek van 300 leerlingen uit groep 7 van diverse basisscholen, die verschillende activiteiten en een toneelvoorstelling kregen voorgeschoteld en zo konden kennismaken met de de middelbare schooltijd die hen te wachten staat. In de middag werd het Summer Festival verder opgebouwd. Met behulp van sponsoren uit de regio zetten leerlingen zich in met de verkoop van onder meer snacks, drankjes, sieraden, bloemen en planten. Oud-leerlingen Tim en Luuk van der Lugt, bekend als DJ Double Trouble, zorgden net als eerdere jaren voor de muziek.

Ieder jaar wordt het Summer Festival gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar was dat Voedselbank Westland, die 3.000 euro tegemoet kan zien. Maar dat is niet alles. De festivalbezoekers kwamen niet met lege handen. Bij de ingang van het festivalterrein hadden zij de mogelijkheid om houdbare producten achter te laten bij het inleverpunt voor Westlanders die dit goed kunnen gebruiken.