Archief
De 's-Gravenzander

De 's-Gravenzander

Laatste editie De 's-Gravenzander: 'Het zal even wennen zijn'

Na 99 jaar valt deze week de laatste uitgave van weekblad De 's-Gravenzander op de mat. Daarmee komt een einde aan het oudste dorpsblad in de regio.

In een uitgebreid schrijven op de voorpagina nemen de makers afscheid van de lezers. "Het zal even wennen zijn, dat realiseren wij ons ook. Maar helaas zijn wij er niet in geslaagd om een opvolger te vinden die de krant wil voortzetten", is te lezen.

Dat de krant per 1 juli zou stoppen, werd in mei aangekondigd. Die mededeling hield de inwoners van 's-Gravenzande bezig. "Talloze reacties hebben wij ontvangen om te stoppen met de 's-Gravenzander en die waren allemaal eensluidend: 'ontzettend jammer, maar hebben wel begrip voor jullie beslissing'. Voor al die aardige en fijne reacties willen wij u hartelijk bedanken."

In De 's-Gravenzander kreeg al het nieuws uit het dorp, dat zich stad mocht noemen, een platform. De krantmakers bedanken alle mensen die in de loop der jaren berichten hebben ingezonden. "Wij hebben altijd de insteek gehad dat het voor inwoners van 's-Gravenzande en Heenweg een 'eigen identiteit' moest hebben."

Waar moeten 's-Gravenzanders nu heen voor hun lokale nieuws? Er is al een oproep gedaan aan uitgeverij WestMedia. "Wij hopen dat zij voor wat betreft de 's-Gravenzandse berichten meer ruimte zullen inruimen in Het Hele Westland."

'Monument'

De winkeliersvereniging van 's-Gravenzande heeft een paginagrote advertentie geplaatst. "s-Gravenzande zonder De 's-Gravenzander, het is moeilijk voor te stellen hoe we zonder jullie blad, een monument, verder moeten. Helaas, na 1 juli moeten we het zonder het oudste weekblad van Westland doen", staat er. "Namens alle 's-Gravenzanders, het gaat jullie goed."

De laatste editie is te lezen via de website van de krant.

De WOS maakte eerder onderstaande reportage over het stoppen van de krant: