Archief
Signbiblio

Signbiblio

Eerste Vrijwilligersplein in Midden-Delfland

Inwoners van Midden-Delfland kunnen komende zaterdag met diverse organisaties in gesprek gaan over vrijwilligerswerk. Stichting Welzijn Midden-Delfland organiseert dan het eerste Vrijwilligersplein

"Ik moet zeggen, er zijn al heel veel mensen die vrijwilligerswerk doen, maar je merkt toch dat er op sommige plekken mensen nodig zijn", vertelt sociaal makelaar Judith van Beek in gesprek met De WOS van 4 tot 6. "Daarom dachten wij: laten we dit gewoon organiseren en Midden-Delfland wat levendiger maken."

Op het Vrijwilligersplein, dat wordt gehouden in de bibliotheek in Den Hoorn, staan diverse vrijwilligersorganisatie waar mensen kennis mee kunnen maken. "Je kunt met ze in gesprek, kijken wat de organisatie inhoudt, en kijken wat voor soorten vacatures er allemaal zijn", zegt Van Beek. "We hopen op deze manier heel veel vrijwilligersorganisaties en potentiële vrijwilligers met elkaar te kunnen matchen."

Van Beek hoopt dat mensen bij het bekijken van de vacatures ook denken aan anderen. "Ken jij iemand waarvan jij denkt: dat is toch wel wat voor die vereniging of organisatie, dat mag uiteraard ook kenbaar gemaakt worden."

Het Vrijwilligersplein is zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur te bezoeken.

Beluister het hele gesprek met Judith van Beek: