Archief
's-Heeren Loo

Studenten met beperking steken bij Westerhonk diploma in hun zak

Zeven studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn maandag 'afgestudeerd'. Zij volgden een brancheopleiding Assistent Groen bij de Academie voor Zelfstandigheid op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster.

De brancheopleiding is een entree-opleiding, dat wil zeggen zonder de verplichte taal en rekentoets. Met dit diploma maken ze kans op een volwaardige plek in de maatschappij. Het diploma werd uitgereikt door de trainers Liesbeth van Wingerden en Susan de Bakker van de Academie voor Zelfstandigheid, die de studenten met engelengeduld stap voor stap vooruit hebben geholpen.

De samenwerking van 's Heeren Loo Het Westerhonk, jobcoaching en de Academie voor Zelfstandigheid zorgt ervoor dat mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt zich kunnen ontwikkelen. Ook kunnen ze doorgroeien richting een (betaalde) baan of de overstap maken naar een mbo-opleiding. Bij de Academie voor Zelfstandigheid kunnen deze studenten in aanmerking komen voor een gerichte brancheopleiding.

Veilige werkomgeving

's Heeren Loo werkt onder andere samen met erkende werk- en leerlocaties, zoals Patijnenburg, Baatje grondverzet, Villa Bijzonder en Weverling Groenperspectief. Deze locaties bieden een veilige werkomgeving waar ruimte is voor ontwikkeling midden in de natuur. Het traditionele beroepsonderwijs past vaak niet bij de mogelijkheden die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarom is er de Academie voor Zelfstandigheid, een landelijke organisatie die de vaardigheden en kennis traint van mensen van 18 jaar en ouder, voor wie leren niet vanzelfsprekend is. 

Lees de verhalen van studenten Matisse Lindemann en Remy Haspels op de website van 's-Heeren Loo.