Archief
WOS

WOS

Snelheid moet definitief omlaag op deel Naaldwijkseweg

Automobilisten op de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande mogen straks tussen de Koningin Julianaweg en Eikenlaan definitief niet harder rijden dan 30 kilometer per uur. Dat hebben burgemeester en wethouders van Westland besloten.

Op dit wegdeel geldt nu formeel nog een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Om de snelheid omlaag te brengen worden straks diverse wegversmallingen aangebracht.

De Naaldwijkseweg wordt nu nog herhaaldelijk door automobilisten gebruikt om vanuit de dorpskern op de provinciale wegen te komen. Dit terwijl de weg geen 'ontsluitende functie' heeft. Het college van B en W noemt het 'gewenst om de Naaldwijkseweg aan te wijzen als een erftoegangsweg met een maximaal toegestane snelheid van 30 kilometer per uur'. Daarmee is 'de functie en het gebruik van de weg weer in verhouding'.

Op de weg staan momenteel al markeringen met daarop de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en langs de weg staan een aantal borden. Volgens een woordvoerster van de gemeente zijn vooruitlopend op het verkeersbesluit al maatregelen getroffen. Dat was nodig als tijdelijke maatregel, omdat de Naaldwijkseweg werd gebruikt als omleidingsroute tijdens de afsluiting van de Koningin Julianaweg. "Binnenkort wordt de weg heringericht, zodat hij daarmee ingericht is als een 30km-weg."

Bezwaar maken tegen dit besluit kan binnen zes weken.