Archief
Olympus 70

Olympus 70

Zes keer NK-goud voor junioren van Olympus '70

Zes nationale titels voor junioren van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 plus nog een zilveren en een bronzen medaille in drie dagen tijd.

Dat was het afgelopen weekeinde de oogst tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor de leeftijdscategorieën onder 20 en onder 18 in Bergen op Zoom.

Yannick Rolvink (18) uit Naaldwijk tekende voor het kunststukje om gedurende drie jaar achter elkaar het NK-goud te pakken op alle drie onderdelen waaraan hij deelnam: discuswerpen, kogelstoten en kogelslingeren. Bij het laatste onderdeel deed hij dit met een nieuw clubrecord van 59,76 meter, een verbetering van het al op zijn naam staande record met anderhalve meter.

Torsten Meijer

De verrassende uitblinker van dit NK-weekeinde was de 16-jarige 's-Gravenzander Torsten Meijer, die vrijdagavond de titel veroverde op de 3.000 meter en zondagmiddag kampioen werd op de 1.500 meter. Die laatste race leverde wegens de grote hitte matige tijden op, in tegenstelling tot vrijdagavond. Het zesde goud was voor Pien Mittertreiner (16) op het onderdeel kogelslingeren. De Maassluise werpster veroverde op zaterdag ook nog het zilver bij het discuswerpen.

De WOS sprak maandag met Torsten Meijer:

Anna Lusthof maakte zondag de oogst voor Olympus '70 compleet met de bronzen medaille bij het hinkstapspringen. In haar vijfde en voorlaatste poging kwam Lusthof tot 11,31 meter. Dit betekende niet alleen een nieuw juniorenrecord bij haar club, maar ook een nieuw vrouwenrecord, want zij kwam nu 6 centimeter verder dan Ellen Naastepad twintig jaar geleden.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland