Archief
Ellen Grimbergen

Ellen Grimbergen

Westlandse biatlontitels voor Vincent Olsthoorn en Tessa Kleijweg

Vincent Olsthoorn en Tessa Kleijweg zijn sinds zaterdagmiddag de nieuwe Westlandse kampioenen biatlon.

Op het complex van atletiekvereniging Olympus '70 in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen werden zij de opvolgers van Hugo van den Ochtend en Lynn van Toledo in een toernooi dat het recordaantal van 75 inschrijvingen trok.

Biatlon is een combinatie van geweerschieten met een andere sport. In de winter geldt de combinatie met langlaufen, in de zomer met atletiek. Het Westlands kampioenschap betreft een samenwerking tussen de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 en schietsportvereniging Generaal Snijders uit 's-Gravenzande.

De titelstrijd bestaat afwisselend uit ronden rennen op de atletiekbaan en schietreeksen op het middenterrein. In totaal rennen de deelnemers een afstand van 4.300 meter en moeten er twintig doelen worden omgeschoten.

Vincent Olsthoorn had voor dat geheel een tijd van 22.30 nodig. In de strijd om de tweede plaats won Daniël van Holsteijn van uittredend kampioen Hugo van den Ochtend: 23.06 om 23.07.

Bij de vrouwen ging de zege in 27.15 naar Tessa Kleijweg. Tweede werd haar moeder Anita (27.35), die Kris de Maat naar het brons verwees (27.42).

Carry Wilmink