Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Voskamp naast podium op NK inline 100 m

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Inlineskaten - Dione Voskamp is er deze zondag niet in geslaagd haar bronzen plak van vorig jaar op het NK inlineskaten 100 meter te herhalen. De Lierse schaatssprinter eindigde dit keer net naast het podium: ze werd vierde. Het podium bestond in Rotterdam uit Latesha Narain (goud), Lianne van Loon (zilver) en Fleur Huls (brons).

Donderdag

Biatlon – Komende zaterdag wordt in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen het Westlands kampioenschap biatlon gehouden. Er is een nieuw deelnemersrecord: 77. Biatlon is een combinatie van geweerschieten met een andere sport, in de zomer is dat atletiek. Deze titelstrijd betreft een samenwerking tussen Olympus '70 en schietsportvereniging Generaal Snijders uit 's-Gravenzande. De eerste serie start om 10.30 uur, de laatste om 16.00 uur. Hugo van den Ochtend en Lynn van Toledo hebben zich ingeschreven om hun titel te verdedigen.

Voetbal - De finale van de vrouwenfinale voor de FeVoWest Cup tussen FC 's-Gravenzande en SV Den Hoorn wordt komende dinsdagavond 27 juni gespeeld. De wedstrijd stond aanvankelijk afgelopen zaterdag al op het programma, maar Den Hoorn had toen last van personele problemen. De twee pleogen troffen elkaar het afgelopen seizoen ook tweemaal in competitieverband. Beide keren was de ploeg uit Midden-Delfland de winnaar. Den Hoorn eindigde op de vijfde plaats, FC 's-Gravenzande als zesde in de derde klasse. Beide ploegen speelden ook nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse, maar werden daarin uitgeschakeld. De krachtsverschillen zijn op papier dus niet groot

Woensdag

Voetbal - De Monsterse Lauren Glotzbach heeft haar eerste profcontract bij ADO Den Haag getekend. De 19-jarige dochter van Sarina Wiegman komt over van het beloftenelftal en heeft de gehele jeugdopleiding van ADO doorlopen. De verbintenis loopt tot medio 2025.

Dinsdag

Korfbal - Een team van de beste Westlandse korfballers heeft maandagavond gewonnen van Oranje onder 17. Na een snelle 3-0 voorsprong in de Westlandhal bleef de Westlandse ploeg aan de goede kant van de score. Het duel eindigde in 20-13. Eerder op de avond hadden de Westlandse junioren ook al gewonnen van de reserves van Oranje onder 17: 15-14. Oranje bereidt zich voor op het WK in Eindhoven.

Voetbal - Richard Poesiat is vanaf volgend seizoen de nieuwe hooftrainer van de vrouwen van FC 's-Gravenzande. Hij volgt op het Juliana Sportpark Edwin Arndts op. Poesiat is al langer betrokken bij het elftal. Eerder was hij interim-hoofdtrainer en de laatste zes seizoenen was hij assistent.

Maandag

Autosport - Autocoureur Ricardo van der Ende en zijn Belgische teammaat Benjamin Lessennes hebben dit weekend beide races van het FFSA GT4-kampioenschap gewonnen. De twee reden in Dijon (Frankrijk) zowel op zaterdag als zondag naar de overwinning. De volgende race staat op het programma in het weekend van 1 juli, in Spa (België). Daarna rijden de twee ook nog in Val de Vienne, Ledenon en Paul-Ricard (alle Frankrijk).

Karten - Rosanne den Drijver (14) uit Naaldwijk heeft zondag in Venray haar eerste race van het seizoen gewonnen. Tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series domineerde ze de Honda 9PK Senioren-klasse en deed daarmee uitstekende zaken voor het kampioenschap. Ook pakte zij de snelste racelap bij de senioren in 55.480. En zo kon de talentvolle rijdster eindelijk de pech van eerder dit seizoen van zich afschudden. Ze was namelijk al in twee eerdere races buiten haar schuld uitgevallen.