Archief
Janneke Middendorp

Juryprijzen Varend Corso voor Honselersdijk en PDI

De boot Tomorrowland, vernoemd naar het populaire dancefestival in België, van de dorpskern Honselersdijk is dit jaar door de jury van het Varend Corso verkozen tot mooiste niet-commerciële boot.

Traditioneel worden in Maassluis, aan het einde van de eerste dag, de juryprijzen uitgereikt. Dit jaar was het belonen van de mooiste boten een moeilijke keuze, schrijft de organisatie.

De tweede prijs bij de niet-commerciële boten ging naar De Lier, met Onder Water Theater. De knalroze Barbieboot van kern Wateringen kreeg de derde prijs.

Bij de commerciële boten kreeg de jaren 80 disco van Peter Dekker Installaties de eer. Let me entertain you van Danscreatie volgend hen op de voet en de bronzen medaille was daar voor Duit voor een Schuit.

Aan het jaarlijkse botenevenement is ook een publieksprijs verbonden. Tot en met zondag kan worden gestemd via de website van het Varend Corso.

Nog twee dagen feest langs het water

Het Varend Corso gaat deze zaterdag verder. Vanaf 11.30 uur varen de boten door het Westland, tijdens de Westlanddag. Zondag vertrekt de stoet richting Delft.