Archief
WOS

Voormalige Blokkerpand in Monster lonkt voor sportschool

De kans is groot dat sportschool Health & Fit in Monster toch kan verhuizen naar het voormalige Blokkerpand op Herenstraat 7, omdat de gemeente Westland een blokkade heeft weggenomen.

Dat blijkt uit de antwoorden van het college van B en W op vragen van vier fracties uit de gemeenteraad. GBW, VVD, CDA en Westland Verstandig toonden onbegrip over de weigering van de gemeente om een vergunning af te geven.

In de beantwoording wordt uitgelegd hoe het zat. "In de Detailhandelsvisie is voor alle winkelgebieden een hoofdcircuit benoemd. De bedoeling is om hier winkels te concentreren. Andere functies, zoals maatschappelijke organisaties, zorginstellingen of sportscholen zijn niet wenselijk in dit hoofdcircuit. Omdat Herenstraat 7 binnen het hoofdcircuit valt, is in mei 2022 voor de vestiging van een sportschool geen toestemming gegeven", verklaart het college.

Leegstand

Inmiddels is die beslissing heroverwogen en is er een gesprek geweest met de eigenaar van de sportschool om aan te geven dat de gemeente zal meewerken aan een vestiging in het oude Blokkerpand. "De reden hiervoor is dat het pand al circa twee jaar leegstaat en de sportschool een publieksaantrekkende werking voor het winkelgebied heeft. Daarom zal worden meegewerkt aan de afgifte van een tijdelijke vergunning", aldus de bestuurlijke motivering.

Tijd dringt

Sportschooleigenaar Peter de Kleer is blij met dit vooruitzicht. Zijn bedrijf is nu gevestigd in het voormalige ABN Amro-bankgebouw op Herenstraat 4, schuin tegenover de voormalige Blokkervestiging. Voor hem begint de tijd te dringen, want hij moet op 31 december dit jaar de sleutel inleveren, omdat er op die locatie appartementen komen.

De gemeente heeft weliswaar het principiële verzet laten vallen, maar een vergunning is nog niet helemaal in kannen en kruiken. De Kleer heeft daarover een positief gevoel en heeft ook goede gesprekken met de eigenaar van het pand.