Archief
Ingezonden foto

Ingezonden foto

Vissen dood bij riooloverstort in Monster

Bij een riooloverstort zijn deze week in het water bij de Rubenslaan in Monster meerdere vissen gestorven. Een wijkbewoner laat aan de WOS weten dat dit niet de eerste keer is.

De problemen zijn dinsdagavond ontstaan, toen er in korte tijd veel regen viel. Daardoor trad de riooloverstort in werking. Dit is een noodvoorziening waarbij het rioolwater gedeeltelijk in het oppervlaktewater kan stromen.

Door de riooloverstort is het zuurstofgehalte in de vijver aan de Rubenslaan flink gedaald. Daardoor is een groot aantal vissen gestorven. "Wanneer dit gebeurt gaan we samen met het Hoogheemraadschap van Delfland direct aan de slag om de waterkwaliteit en doorstroming weer op peil te krijgen. Uiteraard verwijderen we de dode vissen waar nodig", laat een woordvoerder van de gemeente Westland weten.

Om extra zuurstof in het water te krijgen, is er een fontein geplaatst. "Daarnaast zijn we bezig met het zo klimaatadaptief mogelijk inrichten van onze openbare ruimte en infrastructuur, waardoor we bij extreme regenval water vasthouden in plaats van gelijk afvoeren naar het riool. Dit is een kostbare en grootschalige operatie", aldus de woordvoerder.

Reactie van de wijkbewoner: "Volgens mij moet ook de fontein harder blazen en niet iedere nacht uitgezet worden."

Tip ons!

Dit bericht is tot stand gekomen dankzij een tip. Deel ook jouw nieuws met ons! Bel met 0174-420893, mail naar nieuws@wos.nl of stuur een appje naar 06 - 5758 9278.

Ingezonden foto