Archief
Omroep West

Omroep West

Voor meidengroep is kindercorso droom die uitkomt

De danspasjes worden nog één keer geoefend, de bloemen op de boot gestoken én de laatste decorstukken geverfd. Want het is bijna zover: het Varend Corso gaat vrijdag weer van start.

Tijdens het corso varen vooraan altijd een aantal kinderboten. Dit jaar zijn het er elf. De jeugdeditie is dus populairder dan ooit en de deelnemers bloedfanatiek.

"Ik ga wel vroeg naar bed hoor deze week", lacht Pip Zwinkels (8) uit Naaldwijk terwijl ze van het ene been op het andere hupst. "Want ik denk dat je wel moe wordt van zo lang op een boot staan." Ze is een van de zes 'Summergirls', waarmee ze al maanden toeleeft naar het Westlandse evenement. Voor Pip is meedoen een droom die uitkomt.

Haar moeder Lieke is ook al jaren vaste deelnemer van de Westlandse botenparade en ooit oprichtster van het kindercorso. Aan deze editie nemen teams van scholen deel. Lieke: "Vanaf dat ze een klein meisje is, roept ze al: 'mam, ik wil dat ook'." Dit jaar is Pip dan eindelijk oud genoeg en mag ze met haar vriendinnengroep meedoen. Pip: "Ik ging echt helemaal uit mijn dak toen ik het hoorde."

Met de voorbereidingen zijn de 'Summergirls' al maanden bezig. "We hebben zelf bloemen gepoot bij de kwekerij van mijn vader", vertelt Pip trots, terwijl ze een concepttekening van de junior songfestivalboot laat zien. Ook hebben de meiden alle decorstukken zoals microfoons en muzieknoten zelf gemaakt en geschilderd. "Het is super leuk om dit met elkaar te doen."

Naast de boot zelf is er dan ook nog de act. "We hebben in groepjes dansjes verzonnen", vertelt Pip enthousiast. "Ik denk ik dat het op de boot wel anders zal zijn, je hebt daar minder ruimte. Gelukkig heb ik geen last van zeeziekte!" Kortom, de meiden zijn klaar om het water op te gaan. "We hopen dat we winnen omdat we de mooiste boot hebben, maar het belangrijkste is plezier hebben.

Het Varend Corso is dit jaar van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni. De routes en deelnemers zie je op de website van het Corso.