Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Speelterrein Maassluis opgeknapt dankzij leerlingen basisscholen

Het speelterrein aan de Stadsmolen/Pelmolen in Maassluis is helemaal opgeknapt. Wethouder Denise Mulder mocht de speeltuin woensdag openen door over het blote-voeten-pad te lopen en het bord te onthullen.

De afgelopen tijd zijn in Maassluis al diverse speeltuinen (duurzaam) opgeknapt. Bij dit speelterrein kreeg de gemeente hulp van leerlingen van IKC Ichthus en de Kardinaal Alfrinkschool. Die dachten mee over de inrichting en het opknappen van het terrein. De verschillende wensen en leuke ideeën van de leerlingen zijn door de gemeente zoveel mogelijk in het ontwerp verwerkt.

Behalve het blote-voeten-pad is er een wilgentunnel met hut. Er staan meer bomen, er is meer zitgelegenheid en er is een kabelbaan neergezet. Op verzoek van de kinderen bleven het voetbalveldje en de zandspeelplaats bestaan.

De wethouder is enthousiast over het nieuwe speelterrein en roept kinderen op om er vooral te gaan spelen. "In plaats van achter een schermpje zitten, lekker buiten spelen in een groene omgeving met je blote voeten in het zand, hoe leuk is dat!"

Gemeente Maassluis

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis