Archief
Rijnmond

Rijnmond

'Hoe minder borden, hoe meer aandacht voor de borden die er écht toe doen'

In zes weken tijd worden alle overbodige verkeersborden in Maassluis weggehaald. Dat zijn er zo'n 1.200 in totaal. "Na een inventarisatie bleek bij ruim een kwart dat we er wel zonder kunnen", zegt Peter van der Burg van de gemeente Maassluis.

Veel borden zijn verkeerstechnisch niet nodig. Vooral het bord 'verboden te parkeren', het ronde bord met rode rand en een streep schuin door het midden, blijkt overbodig. Die staat bijvoorbeeld op de drukke Westlandseweg. 'Niemand parkeert zijn auto op de Westlandseweg. En als dat toch gebeurt, wordt de auto weggesleept met als reden: gevaarlijk weggedrag', schrijft de gemeente Maassluis in een verklaring over dat specifieke bord.

Maar er zijn nog meer overbodige borden: "Fietspadborden, voetpadborden, onderborden", vertelt Van der Burg.

Enkele voorbeelden van overbodige verkeersborden, via gemeente Maassluis:

Inwoners van de stad snappen het wel dat er borden worden weggehaald. "Als er hier een staat en verderop weer, dan kan het beter weg", zegt een man. "Ik snap het wel. Af en toe staat er 'verboden te parkeren', 'verboden te stoppen', alles achter elkaar. Zo af en toe raak je de weg kwijt", vult een vrouw aan. Een andere vrouw: "Wat minder borden, maar wel duidelijk. Dat is beter voor iedereen."

De borden die blijven staan, worden in het najaar nagekeken. Bij eventuele schade worden ze vervangen door de borden die nu zijn weggehaald.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis