Archief
Studio Stolze

Studio Stolze

Bo had er twee jaar voor gespaard, maar na drie dagen is zijn bootje al gestolen

In Maassluis zijn de afgelopen tijd meerdere bootjes gestolen. Ook de 13-jarige Bo werd slachtoffer. "Ik had er twee jaar lang voor gespaard."

"Het bootje lag drie dagen in het water en toen is-ie weggehaald", vertelt de Maassluizer aan de WOS over zijn rubberen motorboot. "Ik had een bootslot en een motorslot en ik denk dat het bootslot is doorgeknipt en meegenomen."
De vermoedelijke daders zijn, van veraf, gezien, maar van hen ontbreekt ieder spoor. "Er woont iemand in een nabijgelegen flat. Die zag drie mensen op de steiger staan", weet Bo.

Ook Bo's leeftijdsgenootje Tom Bos is slachtoffer geworden van botendieven. "Ik had 'm net iets minder dan een half jaar en alle touwen waren doorgesneden en het slot. De boot was ineens weg." Tom weet dat er in negen dagen tijd drie bootjes zijn gestolen. De twee doen graag hun verhaal, om andere mensen te waarschuwen.

Tom hoopt dat mensen weten waar de bootjes zijn gebleven. "Stel dat iemand op Marktplaats kijkt en daar een van onze boten ziet of 'm ergens in het water ziet liggen, neem dan contact met ons op."

Voor Bo is inmiddels een crowdfundingactie opgezet. Donderdag was al meer dan 2.000 euro opgehaald. De crowdfunding is te vinden via de website Doneeractie.nl.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis