Archief
Arcade

Bouw appartementencomplex De SchoolLier van start gegaan

Langs de Oostelijke Randweg in De Lier is woensdagochtend gestart met de bouw van het appartementencomplex De SchoolLier.

Het slaan van de eerste paal werd verzorgd door wethouder Michiel Ferwerda van de gemeente Westland en Wilfried Stribos, directeur-bestuurder van woningcorporatie Arcade. De SchoolLier omvat 55 sociale twee- en driekamerappartementen. De naam van dit appartementengebouw is geïnspireerd door de basisschool die naast het gebouw wordt gebouwd.

De appartementen worden opgeleverd zonder gasaansluiting en zijn voorzien van vloerverwarming, verwarmd door het warmtenet.

In het vijf verdiepingen tellende gebouw komen diverse woningtypen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en zijn drempelloos ontworpen. De grootte van de appartementen varieert van circa 54 vierkante meter tot 84 vierkante meter.
Op de begane grond komen voorzieningen zoals een gemeenschappelijke fietsenberging, een ruimte voor scootmobielen met oplaadpunt en een containerruimte. Aan de voorzijde van het gebouw is er een parkeerterrein.

Wie hier wil wonen, moet nog even geduld hebben,want Arcade levert het appartementengebouw naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 op.