Archief
Bas Booister

Bas Booister

'Tweede leven voor sluisdeuren in Loods M'

De oude sluisdeuren van de Monstersche Sluis krijgen mogelijk een plek in het nieuwe Maritiem Erfgoed Maassluis. Dat meldt wethouder Sjef Evers in een brief aan de gemeenteraad.

De raad had het college van B en W opgeroepen de oude sluisdeuren nieuw leven te geven. Het idee was om de deuren te plaatsen in de openbare ruimte, maar dat blijkt niet mogelijk. "Plaatsing op een rotonde op de Westlandseweg blijkt om verkeerstechnische-veiligheidsredenen niet gewenst", schrijft Evers. Een plek elders in de stad, bijvoorbeeld in Wilgenrijk, is financieel niet haalbaar. "Kosten die naar grove schatting alleen al voor plaatsen de 20.000 euro zullen overstijgen. Hiervoor is op dit moment geen budget beschikbaar."

Living Lab

Aan de Govert van Wijnkade wordt momenteel een nieuw centrum voor Maritiem Erfgoed Maassluis ontwikkeld, voorheen het Living Lab en tegenwoordig Loods M. Daar kunnen de sluisdeuren wel een tweede leven krijgen. Idee is om het materiaal van de deuren te hergebruiken, bijvorbeeld als vloer- of wandbekleding, deuren of meubilair. "Ook het opnemen als maritiem object of kunst in of bij het pand is een optie."

De mogelijkheden worden nog verder onderzocht en daarbij wordt ook het kostenplaatje bekeken.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis