Archief
Studio Stolze

Studio Stolze

Slechts twee vaste ligplaatsen in de haven van Maassluis

Aan de gemeentelijke openbare kades in de haven van Maassluis bevinden zich momenteel slechts twee vaste ligplaatsen.

Dat blijkt uit een schrijven van wethouder Sjef Evers aan de gemeenteraad, nadat in de vergadering van deze raad op 6 juni onduidelijkheid was ontstaan over ligplaatstarieven voor vaartuigen.

De kade van de haven is openbare gemeentegrond. Vaartuigen zonder vaste ligplaats mogen aan de kade gaan liggen op aanwijzing van de havenmeester. Er kan echter ook een vergunning voor een vaste ligplaats worden aangevraagd. Vervolgens is de vergunninghouder ligplaatsgeld verschuldigd. Op dit moment zijn er vergunningen afgegeven voor twee vaste ligplaatsen (Sima Charters Group en Sub Sea Works). Zij krijgen beide jaarlijks een aanslag.

Er is geen maximaal aantal vaste ligplaatsen bepaald. Er kunnen vaste ligplaatsen worden toegekend totdat de kade vol ligt.

Leges voor ligplaatsen in de vlieten

Voor een ligplaats in de vlieten moeten leges worden betaald; de tarieven staan in de Legesverordening. Allereerst dient er een vergunning worden aangevraagd, waarvoor leges in rekening worden gebracht. De daarop volgende jaren moeten er leges betaald worden ter behoud van de ligplaats.

Er zijn 154 ligplaatsen in de vlieten, waarvan er 133 bezet zijn. Zij krijgen allemaal een aanslag leges. Op het moment van schrijven zijn er 121 betalingen van ligplaatshouders binnen gekomen (baten: ruim 20.000 euro), 12 aanslagen gaan nog verstuurd worden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis