Archief
WOS/Jelle Gardien

WOS/Jelle Gardien

Organisatie feestweek Kwintsheul: 'Iedereen vond het helemaal goud'

Vorige week was de feestweek van Kwintsheul. Vanwege het 100-jarig bestaan van het Oranje Comité groter opgezet dan ooit. Maar zo'n week komt er niet zomaar. Het zijn de gedreven vrijwilligers die zorgen voor de binding tussen de bewoners.

Een van die vrijwilligers is Paul Helleman. Hij is al zo'n zeven jaar actief bij het Oranje Comité. "Ik krijg er heel veel energie van, want je doet iets voor de samenleving. Als niemand het organiseert, dan bloedt het gewoon dood", vertelt Helleman.

De hele feestweek in Kwintsheul wordt gerund door vrijwilligers. Ook achter de bar, waar mensen zich soms op de dag zelf nog aanbieden om te komen helpen. Het Oranje Comité is zelf al veel langer actief met de organisatie. "We zijn al negen maanden bezig om dit neer te kunnen zetten. Dat is gewoon echt teamwork. Het geeft zoveel voldoening en energie. En als je dan ook de reacties ziet van mensen. Iedereen vindt het helemaal goud", aldus Helleman.

Nieuwe vrijwilligers

Toch zijn er ook bij deze organisatie altijd nieuwe vrijwilligers welkom. "Er gaan dit jaar een aantal mensen van de oudere garde stoppen. Sommigen hebben wel 20 jaar bij het Oranje Comité gezeten. Dus er komen zeker weer een paar vacatures." Maar Helleman heeft er vertrouwen in dat die nieuwe vrijwilligers zich zullen melden. "We merken nu dat het enthousiasme weer toeneemt bij de mensen, dus ik verwacht dat dat wel goed gaat komen."

Feestweek groter opgezet

Het Oranje Comité heeft met de feestweek uitgepakt vanwege het 100-jarig jubileum van de vereniging. Zo was er voor het eerst een groot podium op een veldje aan de Kievit. Wat Helleman betreft, zal de feestweek de komende jaren in deze omvang doorgaan. "De eerste avond op dit veld stonden er misschien al 2000 mensen. De helft van het dorp stond hier gewoon om mee te feesten. Toen kregen we al veel vragen of we dit elk jaar gaan doen. Tuurlijk! Dat gaan we gewoon doen! Het leeft en bruist weer in Kwintsheul", aldus een ambitieuze Helleman.