Archief
WOS

WOS

Honselse Feestweek start al op dinsdag

De feestweken gaan verder. Na Den Hoorn, Maasland, Kwintsheul en Ter Heijde is deze week Honselersdijk aan de beurt. De start is dit jaar al op dinsdagavond en dat is voor het eerst, zegt organisator Bart van Meurs.

"Op het programma staat onder andere een écht Honsels dartstoernooi. Op dinsdag zijn de voorrondes, zaterdag is op het hoofdpodium de finale", zegt Van Meurs in het WOS-radioprogramma De WOS van 4 tot 6. Tijdens de finale heerst er ook een echte dartssfeer. "Compleet met opkomsttunes en alles erop en eraan."

Woensdag staat de Honselse pubquiz op het programma. "We hebben dan een tent vol mensen die alleen maar vragen over het dorp krijgen." Op donderdag is de traditionele wielerronde, "en verder hebben we nog hardlopen, wandelen, mountainbiken, streetracen, actief en cultureel, alles wat je kunt bedenken." Het volledige programma vind je op de website van de feestweek.

Levend museum

Een activiteit die de hele week duurt is 'Kunst voor het raam'. "Daar zijn we een aantal jaar geleden mee begonnen. Het idee is om het dorp uit te rusten als levend museum. Alle Honselersdijkers krijgen de kans om te exposeren op hun eigen vensterbank", aldus Van Meurs. Er doen meer dan dertig adressen mee en langs al die huizen is een wandelroute uitgezet. "Daar zit een puzzelelement aan, waarmee je een leuke prijs kunt winnen.

Beluister het hele gesprek met Bart van Meurs:

Kalender Feestweken

24 t/m 29 mei: Dios Lentefeest
7 t/m 10 juni: Sport & Spel Maasland
14 t/m 17 juni: Dorpsfeest Ter Heijde
14 t/m 17 juni: Heulse Feestweek
21 t/m 25 juni: Honselse Feestweek
28 juni t/m 1 juli: Voorjaarsfeest Monster
5 t/m 9 juli: Feestweek 's-Gravenzande
12 t/m 15 juli: Zomerspektakel Maasdijk
21 & 22 juli: Waterpop
27 juli: Profronde Westland
5 t/m 13 augustus: Zomerfeest Schipluiden
8 t/m 12 augustus: BraDeLier
16 t/m 19 augustus: Westland Reünie
30 augustus t/m 2 september: Feestweek Bij Barth