Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

'Asfalteren van fietspaden wint het nu van tegels'

Vanuit de gemeenteraad van Maassluis klinkt de roep om over te gaan tot het met voorrang asfalteren van fietspaden in de stad.

Dat gebeurde bijvoorbeeld dinsdagavond onder aanvoering van Jesse de Jong (D66), die het onderwerp aankaartte in het zogeheten Actualiteitenhalfuur van de raadsvergadering.

Directe aanleiding vormde de plaatsing vorige week van een aantal 'afstap'-borden op de fietspaden van de Westlandseweg en de Rozenlaan. Die maatregel was her en der nodig wegens het schots en scheef liggen van tegels als gevolg van de droogte.
Wethouder Sjef Evers kon melden dat een aannemer juist op deze dinsdag was gestart met het herstellen van de betrokken fietspaden.

Stukje uitzagen is nu beter

Verder sprak Evers over een kentering in het denken over de uitvoering van fietspaden. Vaak bevinden zich onder fietspaden allerlei kabels en leidingen. Vroeger werd het asfalteren van fietspaden ontraden, omdat het makkelijker was om een aantal tegels weg te halen om een eventuele reparatie in de ondergrond uit te voeren. Maar tegenwoordig wordt daar anders over gedacht. Het wordt intussen een betere optie gevonden om bij een noodzakelijke reparatie in de ondergrond een stukje asfalt weg te zagen en daar na het werk opnieuw asfalt aan te brengen.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek