WOS/Martijn Molenaar

Westlandse hockeymannen degraderen uit tweede klasse na nederlaag

De mannen van HV Westland zijn gedegradeerd uit de tweede klasse. De hockeyers verloren met 4-2 bij NHC.

HV Westland begon niet slecht aan de wedstrijd. Via Bo Dekker kreeg het twee kansen om op voorsprong te komen. Toch was het NHC dat vroeg op voorsprong kwam. Ook daarna wist HV Westland lang niet tot scoren te komen. NHC wist dat wel en kwam op een 3-0 voorsprong te staan.

Pas in het vierde kwart wist HV Westland wat terug te doen door de 3-1 te maken via Auke van de Beek. Ook in blessuretijd scoorde hij nog een punt, maar NHC had vlak daarvoor al de vierde treffer van hun kant gemaakt. De eindstand werd 4-2 en daarmee degraderen de mannen van HV Westland uit de tweede klasse.

Vrouwen winnen wel, maar geen kampioen

De vrouwen van HV Westland waren al zeker van promotie. Als ze deze zondag zouden winnen en koploper Berkel en Rodenrijs zou verliezen van Pollux, zouden ze alsnog kampioen kunnen worden.

Aan HV Westland lag het niet. Zij wonnen met 2-3 bij DSHC. Maar helaas won Berkel en Rodenrijs ook, waardoor het kampioenschap niet naar Naaldwijk gaat.