Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Van Duijvenbode en Noppert al uitgeschakeld op WK

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Darts - Voor de Nederlandse darters zit de World Cup of Darts er alweer op. Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert verloren in de eerste knock-outronde verrassend van België: 8-7. Het werd een spannende partij, waarbij een sudden death-leg de beslissing moest vormen.

Vrijdag

Handbal - De jongens-jeugdteams van Quintus en Velo doen vanaf volgend seizoen onder dezelfde 'vlag' mee aan de competitie. Dat is het gevolg van een nieuwe samenwerking tussen beide Westlandse verenigingen. De besturen van de twee clubs en ook de ouders hebben daarvoor toestemming gegeven.

Handbal - Westland Accountancy is vanaf komend seizoen de naamsponsor van de A-, B- en C-jeugd bij de dames van Quintus. De teams worden in de competitie straks Westland Adviesgroep Quintus genoemd.

Korfbal - Na het succes van de afgelopen jaren wordt er ook dit jaar in de Westlandhal in 's-Gravenzande een wedstrijd gespeeld tussen de beste Westlandse korfballers en Oranje onder 17. Die wedstrijd wordt maandag gespeeld. Om 18.30 uur zijn de junioren uit het Westland de oefenpartner van de reserves van Oranje en om 19.50 uur nemen de Westlandse senioren het op tegen de basis van Oranje. Het Nederlandse team, onder leiding van Westlander Barry Schep, bereidt zich momenteel voor op het WK in Eindhoven.

Donderdag

Atletiek - Ruben Rolvink doet van 23 tot en met 25 juni mee aan de Europese Kampioenschappen Atletiek voor landenteams. Het toernooi wordt gehouden in Silesia (Polen). Nederland komt uit in de eerste divisie. Naaldwijker Rolvink komt in actie op het onderdeel discuswerpen.

Woensdag

Darts – Dirk van Duijvenbode mag komend weekeinde in Frankfurt deelnemen aan het WK voor landenteams. Hij is de vervanger van Michael van Gerwen, die zich heeft afgemeld wegens onvoldoende herstel van een tandheelkundige operatie begin deze week. 's-Gravenzander Van Duijvenbode vormt in Frankfurt samen met Danny Noppert het Nederlandse team.

Dinsdag

Voetbal - De locaties voor de finales van de nacompetitie, komende zaterdag, zijn bekendgemaakt. Deze finales worden altijd op neutraal terrein gespeeld. De wedstrijd Legmeervogels-Verburch (voor een plek in de tweede klasse) wordt om 14.30 uur gespeeld in Noordwijk op Sportpark Duinwetering.
De wedstrijd Den Hoorn-Nieuwerkerk (voor een plek in de eerste klasse) wordt ook om 14.30 uur gespeeld en wel in Berkel en Rodenrijs op Sportpark Het Hoge Land.

Judo - Na drie jaar van afgelasting wegens het coronavirus kan het Rijk Zwaan Westland Judotoernooi voor de jeugd tot 15 jaar weer doorgaan. In de Westlandhal in 's-Gravenzande worden zondag ongeveer 400 judoka's verwacht om met elkaar te strijden. De deelnemers zijn ingedeeld in verschillende leeftijds- en gewichtsklassen.