Archief
Dijkvogels

Dijkvogels

Dijkvogels degradeert naar derde klasse

De korfballers van Dijkvogels keren na één seizoen in de tweede klasse weer terug naar de derde klasse. De ploeg uit Maasdijk eindigde zaterdag definitief op de laatste plaats in de competitie.

Dijkvogels had voor handhaving een zege nodig tegen de nummer 2 Juliana, de ploeg die eerder dit seizoen in Maasdijk op een gelijkspel werd gehouden. Nu zat er echter geen stunt in. Het werd in Oud Gastel 21-15. Met behalve een gelijkspel, één overwinning (op concurrent Wion in oktober) eindigt Dijkvogels met drie punten uit veertien wedstrijden op de laatste plaats.

Knappe zege Ondo, Valto wint moeilijke wedstrijd

In de overgangsklasse begon Ondo moeizaam aan het seizoen, maar na de winterstop zijn de 's-Gravenzanders helemaal opgeleefd. Vorige week was de zesde plaats - en daarmee promotie naar de hoofdklasse - al zeker. Zaterdag kwam er een nieuw hoogtepunt: Excelsior, de nummer 2 van de ranglijst, werd nipt verslagen: 22-21.

Streekgenoot en kampioen Valto won eveneens, maar dat ging niet eenvoudig. In Middelburg werd het tegen Swift 18-19. Valto liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan, maar mede door vier doelpunten van invaller en A1-speler Koert Ridder wisten de Lierenaren de wedstrijd om te draaien.

Maassluis ondanks nederlaag tweede

Ckc Maassluis begon het seizoen met een compleet nieuw team, maar deed het op het veld verrassend goed. Hoewel de prestaties de laatste weken wat tegenvielen, eindigt de ploeg op de tweede plaats in de eerste klasse. De laatste wedstrijd van het seizoen ging wel verloren: tegen Victum werd het 24-14. Daarmee is promotie naar de overgangsklasse een feit.

ODO eindigt met verlies

Ook voor het Maaslandse ODO zit het seizoen erop. De ploeg verloor, na een 9-6 ruststand, met 14-15 van Sporting West. Voor ODO stond er weinig meer op het spel, want de ploeg had promotie naar de eerste klasse al in de zak. Jesse van der Hout en Martijn Moerman maakten hun laatste minuten voor ODO.

Alle uitslagen

Overgangsklasse D
Ondo - Excelsior 22-21
Swift - Valto 18-19

Eerste klasse G
Victum - Maassluis 24-14

Tweede klasse F
ODO - Sporting West 14-15

Tweede klasse G
Juliana - Dijkvogels 21-15