Archief

Scholieren exposeren in KunstHalte 6

De kunstwerken van tientallen scholieren van ISW Hoogeland en Lentiz Floracollege zijn sinds zaterdag te zien in Kunsthalte 6 in Naaldwijk. "Ze vinden het fantastisch om daar te mogen hangen", zegt docent Martin Groen van het Floracollege.

De samenwerking tussen de twee scholen en de Naaldwijkse galerie is min of meer toevallig ontstaan. "Ik zit zelf in het bestuur van de KunstHalte en dacht: wat zou het leuk zijn om mijn leerlingen te laten exposeren in een professionele galerie. Het Westland heeft maar één galerie en dat is best wel bijzonder als er meer dan 100.000 mensen wonen. Als je dat vergelijkt met Den Haag, waar wel meer dan 50 galeries zijn, is het wel weinig", aldus Groen in het WOS-radioprogramma De WOS van 4 tot 6. "Maar wij vinden het toch bijzonder dat we leerlingen een plekje kunnen geven in deze galerie. Dat hebben zij zeker verdiend, want als je op school kijkt hoeveel talent er verborgen is, dan is dat fantastisch om te zien."

De tentoonstelling is getiteld 'Jong Talent'. Van het Floracollege zijn twintig werken geselecteerd van leerlingen die hun examen in het vak Beeldende Vorming hebben gedaan. De CKV-leerlingen van het ISW moesten twee schilderijen van een bekende kunstenaar combineren tot een nieuw schilderij. "Ze vinden het fantastisch om daar te mogen hangen. En wat ik hier op school merk, als kinderen een vak als wiskunde of Nederlands hebben gehad, dan komen ze bij mij binnen en mogen ze wat met hun handen gaan doen. Soms zeggen ze tegen me: 'meneer Groen, niet zo lang kletsen, want we willen aan het werk'."

Beluister het hele gesprek met Martin Groen:

De expositie is nog tot en met 9 juli te bezoeken.