Archief
Signbiblio

Signbiblio

Nationale tafeltennistop speelt toernooi in Monster

Tafeltennisvereniging Smash in Monster organiseert zaterdag een toernooi met veel nationale topspelers. Onder andere drievoudig paralympisch kampioene Kelly van Zon geeft acte de présence.

Het is de eerste keer dat dit toernooi wordt gehouden. "We hebben wel vaker toernooien georganiseerd, maar niet met deze sterkte", legt organisator en deelnemer Dick Voois uit in het WOS-radioprogramma WOS Sport. Naast Van Zon zijn ook eredivisiespelers als Emanuel Martins Ferreira, Dylan Plett en Arnoud Meijer uitgenodigd. "Wat wel leuk is, heel wat spelers hebben zich al ingeschreven voor de editie van volgend jaar. Daar zitten ook nog sterkere spelers tussen."

Er doen in totaal 24 spelers mee, verdeeld over vier poules. De beste vier van elke poule gaan door naar de knock-outrondes. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een bedrag van 500 euro. Vanuit Smash, dat met het hoogste team uitkomt in de landelijke derde divisie, doen vijf spelers mee. Hoe schat Voois hun kansen in? "Als je kijkt naar de sterkte van onze spelers, dan zijn Sander Kuyvenhoven en ik de twee sterkste spelers. En wij staan vijftiende en zestiende geplaatst."

Het toernooi wordt vanaf 11.00 uur gehouden in de Rinus Nederpelzaal in Monster. De finale zal naar verwachting rond 18.00 uur worden gespeeld.

Hoogst spelende vereniging

Smash is in onze regio de vereniging op het hoogste niveau. Voorheen kwam het Wateringse Salamanders uit in de eredivisie, maar die hebben bewust een aantal stapjes teruggedaan. Daarmee zijn direct de twee grootste tafeltennisverenigingen genoemd. "Wij zitten op zo'n 80-85 leden", zegt Voois. "Dat is voor tafeltennisbegrippen prima. Vroeger hadden we er 150, maar dat was in de toptijd." Spelers van stoppende verenigingen uit de regio komen vaak in Monster terecht. "Als er clubs afhaken, zeker met de energietransitie - dat is niet te doen als je een kleine vereniging hebt - dan komen er altijd een paar spelers naar ons toe."

Andere clubs in onze regio zijn Kioti in De Lier, SV Naaldwijk en het Maassluise TOG.

Beluister het hele gesprek met Dick Voois: