Archief

Plan voor verpleeghuis in Waelpolder

Er zijn plannen om in nieuwbouwwijk Waelpolder, tussen 's-Gravenzande en Naaldwijk, een verpleeghuis met 62 tot 64 bedden te realiseren. Dat meldt het college van B en W van Westland.

Gebiedsontwikkelaar ONW heeft daarover vergaande contacten met de christelijke zorginstelling Cardia in Den Haag. Cardia heeft al woonzorglocaties in Loosduinen, Scheveningen, Rijswijk, Zoetermeer en Den Haag. In Westland is al jaren een groot tekort aan verpleeghuisbedden. Binnen de gemeente is nu soms moeilijk een bed te vinden voor mensen die revalidatie nodig hebben, maar nog niet thuis kunnen wonen. Zij moeten dan uitwijken naar Delft, Den Haag of zelfs Rotterdam.

Het beoogde verpleeghuis in Waelpolder, inclusief een huisartsenpraktijk, wordt nabij de basisschool gevestigd. Het plan heeft ook effect op een voorgenomen appartementencomplex. Dat complex zou oorspronkelijk 40 sociale koopwoningen omvatten, maar die worden nu omgezet in middenhuurwoningen. Deze appartementen zijn in eerste instantie bedoeld voor partners en/of mantelzorgers van mensen die in het verpleeghuis worden opgenomen.

Als alle procedures zonder hindernissen verlopen, kan volgend jaar met de bouw van het verpleeghuis begonnen worden. De oplevering zou dan voor het einde van 2025 kunnen plaatsvinden.