Archief
SignBiblio

Kindervakantieweek 's-Gravenzande keert terug, ondanks tekort aan vrijwilligers

Kinderen in 's-Gravenzande kunnen na een afwezigheid van drie jaar deze zomervakantie weer meedoen aan de kindervakantieweek. Door een tekort aan vrijwilligers is het programma dit jaar wel iets kleiner opgezet dan anders.

Door dat tekort aan vrijwilligers en bestuursleden ging de kindervakantieweek vorig jaar niet door. In de twee jaar daarvoor was zo'n week organiseren vanwege de coronapandemie helemaal niet mogelijk. Maar dit jaar kunnen ongeveer 110 kinderen uit 's-Gravenzande weer allerlei activiteiten beleven.

"Wat de 's-Gravenzanders gewend zijn van onze kindervakantie week is dat het groots is en we kunnen veel kinderen blij maken in die week. Maar vanwege het tekort aan vrijwilligers en bestuursleden is dat bijna niet te doen", zegt voorzitter Sabine Rontberg in het WOS-radioprogramma De WOS van 4 tot 6. Toch gaat het dit jaar weer gebeuren in de week van 14 tot en met 18 augustus. "Het programma is bijna rond."

Het is dit jaar echter wat minder groots opgezet. "Normaal gesproken zijn we te gast op de korfbalvelden van Ondo en zijn daar de gehele week activiteiten. Daar worden externe partijen voor ingehuurd die de activiteiten plannen. Maar dat is dit jaar niet haalbaar", vervolgt Rontberg. "Waar we vooral naar hebben gekeken zijn partijen waar we naartoe kunnen gaan. Denk aan zwembaden en plekken waar activiteiten voor kinderen worden gehouden. Dat ze daar ter plaatse dankzij de mensen van dat bedrijf een leuke ochtend of middag kunnen krijgen."

Jubileum

Rontberg hoopt dat de kindervakantieweek ook volgend jaar kan plaatsvinden. Dan bestaat de organisatie namelijk 50 jaar. "We hopen dan een knaller van een week neer te zetten. Maar dat kan niet zonder de 's-Gravenzanders."

Inschrijven voor de kindervakantieweek kan vanaf komende maandag.

Beluister het hele gesprek met Sabine Rontberg: