Archief
Regio 15

Regio 15

'Dreigende situatie' Naaldwijk door antieke wapens, bewoners weer vrij

De twee bewoners van een huis in de Leliestraatin Naaldwijk zijn woensdagavond aangehouden omdat iemand met een wapen op het balkon stond. Later bleek het te gaan om antieke, niet strafbare, wapens en zijn de twee vrijgelaten.

De aanhouding zorgde voor behoorlijk wat ophef in de omgeving van de Leliestraat. Zeker een uur voordat een arrestatieteam naar de woning ging, waren er al tal van politiemensen in de Anjerlaan aan het wachten. Zij kwamen in actie na een melding dat op het balkon van de woning aan de Leliestraat een persoon met een wapen stond. "Zoals gebruikelijk neemt de politie dit soort meldingen zeer serieus. Er werd direct een arrestatieteam en een onderhandelaar gewaarschuwd", aldus de politie in een persbericht.

De 51-jarige bewoner en zijn tienerzoon kwamen na een gesprek met de onderhandelaar naar buiten. Agenten vonden in de woning twee antieke wapens, de bewoners hebben daar vrijwillig afstand van gedaan. Omdat het in bezit hebben van deze antieke wapens niet strafbaar is, zijn de twee snel na de aanhouding weer vrijgelaten. Een collega van de man meldt aan de WOS dat de man donderdagochtend gewoon weer op het werk was verschenen.