Archief
Bart van der Helm

Ter Heijde op warme zomerdagen: altijd zoeken naar een parkeerplek of toch niet?

Hoe warmer het is, hoe drukker het wordt op de Westlandse stranden. Met deze drukte komen echter steeds meer auto's naar de dorpen aan zee. Hoe is dat nu in Ter Heijde?

In Ter Heijde zijn de inwoners helemaal klaar met alle auto's die op zomerse dagen in hun dorp naar een parkeerplek naast het strand. Een inwoner komt net thuis met twee kleine kinderen: "Ik wil parkeren voor mijn deur, maar er is geen plek. Dus dubbel parkeren, snel de kinderen naar binnen en dan maar zelf een plekje zoeken."

"Als het zulk weer als vandaag is, blijven ze komen", zegt een bewoner. En als je terugkomt van je werk, is het wel fijn dat je je auto kunt parkeren. In plaats van een eindje verderop parkeren of zelfs helemaal geen parkeerplek hebben." Op dit soort zomerse dagen zijn niet alleen de vrije parkeerplekken bezet maar ook de parkeerplekken voor vergunninghouders, geven sommige bewoners aan.

Handhaven

Sommige bewoners vinden dat de gemeente Westland niet voldoende doet om het parkeerprobleem op te lossen. Ze hebben het heft in eigen handen genoemen en een pamflet opgehangen met de tekst: Strandgangers welkom, auto's niet!! "Ik merk dat de gemeente er niet heel veel aan doet. We hebben zelf borden geplaatst, maar die heeft de gemeente weer weggehaald." Af en toe houden verkeersregelaars strandbezoekers die met de auto komen tegen. "Ik zag vandaag wel verkeersregelaars staan. Maar die waren niet echt actief. Ik kon gewoon doorrijden. Volgens mij houdt niemand het echt in de gaten."

Tevredenheid

Ten slotte geeft een bewoner die al 35 jaar in Ter Heijde woont aan dat hij in die 35 jaar altijd zijn auto kon parkeren. Zeker nu de vergunning er zijn. "Ik snap dat sommigen hun auto per se voor de deur willen parkeren. Dat lukt dan misschien niet. Maar met een vergunning kan je altijd je auto kwijt. En die paar dagen dat het lekker weer is, moet je maar denken: je woont lekker aan de kust, wat wil je nog meer!"

Categorieen:
Nieuws Algemeen Ter Heijde