Archief

Carlieke van Staalduinen, nieuwe wethouder Westland: 'Graag tussen de mensen'

Carlieke van Staalduinen loopt warm voor de functie van wethouder in de gemeente Westland. Ze moet de opvolger worden van Barend Rombout, die vorige week ontslag nam nadat tegen hem een motie van wantrouwen was aangenomen.

"Spannend", begint Van Staalduinen, nu raadslid voor Westland Verstandig. "Onverwacht ook voor mij. We hebben in de fractie namelijk de afspraak dat een wethouder nooit iemand uit de fractie mag worden." Maar toch benaderde fractievoorzitter Peter Duijsens haar vrijdagochtend met de vraag of ze open stond voor de vrijgekomen functie. Dat was een dag nadat Barend Rombout zijn ontslag had ingediend. Na overleg met het thuisfront zei ze ja.

Raad moet nog beslissen

Op 21 juni moet de Westlandse gemeenteraad nog beslissen over het aanstellen van Carlieke van Staalduinen. Dat lijkt een formaliteit, omdat ook de coalitiepartijen GBW en VVD zich volgens Peter Duijsens in de keuze kunnen vinden, waarmee er al een meerderheid is.
Tijdens die raadsvergadering zal bekend worden welke portefeuilles Van Staalduinen zal overnemen van de vertrokken Barend Rombout. "Wel zal ik in principe de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) gaan doen. Wat daar bij komt, is nog niet helemaal duidelijk", zegt ze.

Tekst gaat verder onder de video.

Voorzitterschap LTC 's-Gravenzande

Door de aanstaande functie als wethouder moet Van Staalduinen stoppen als voorzitter van tennisvereniging LTC 's-Gravenzande. "Dat vinden ze daar niet leuk. Ze gunnen het me absoluut, maar ik laat ze wel in de steek terwijl we met heel veel dingen bezig waren. Dat is natuurlijk jammer."

Ook kan ze straks niet meer op vrijdag in het burgerkantoor van Westland Verstandig zitten. "Dat vind ik ook heel jammer, want dat is iets wat ik heel graag doe. Ik ben heel graag tussen de mensen en dat kunnen mensen ook van mij verwachten als ik straks wethouder word."