Archief
Maasdijk 4

'Wedstrijd van je leven' brengt VV Maasdijk omzet van 100.000 euro

De voetbalwedstrijd tussen de amateurs van Maasdijk 4 en de oud-profs van FC De Rebellen heeft VV Maasdijk vrijdagavond geen windeieren gelegd.

De club kreeg van alle kanten complimenten en daarnaast is er ongeveer 100.000 euro aan omzet gedraaid, vertelde voorzitter Ivo Peeters zaterdag in het WOS-radioprogramma WOS Sport. Hoewel de organisatie bij het vriendenteam lag, dat won immers bij tv-zender ESPN de 'Wedstrijd van je leven', gaat het geld naar de club. "Dat hebben de jongens ook gezegd. Maar we willen ze er ook mee in laten genieten. Hoe we dat doen, moeten we nog bepalen."

"Dit geeft ons een flinke boost en we kunnen er hele mooie dingen van doen", vervolgt Peeters, die vooraf verwachtte 50.000 euro aan omzet te draaien. "We hebben nog een aantal dromen om het sportpark nog mooier te maken. Dat kun je nu gaan realiseren."

"We zijn voornemens om een nieuw materiaalhok te bouwen. En het afgelopen jaar hebben we veel geld gestoken in de verbouwing van de kantine en ik zou graag de bestuurskamer een facelift geven, zodat die in dezelfde entourage meegaat."

Beluister het hele gesprek met Ivo Peeters:

Stoutste dromen

De mannen van Maasdijk 4 hadden groots uitgepakt. Het sportpark was volledig omgetoverd tot een festivalterrein, er kwamen ruim 3.000 bezoekers af en het weer zat ook mee. Er heeft dan ook veel werk in gezeten, weet ook Peeters. "Toen we op zaterdag hadden gewonnen, zijn we op maandag gaan zitten om te kijken hoe we het zouden aanpakken. Nu is het zo dat de helft van de spelers ook in het Spektakelcomité zit. Dat resulteerde erin dat het niet zomaar een feestje werd, maar een compleet evenement", zegt de voorzitter. "Ik had nog een paar keer gezegd: 'Jongens, we moeten het wel een beetje normaal houden', maar daar hebben ze niet heel erg naar geluisterd."

Tekst gaat verder onder de Facebook-post.

Bij FC De Rebellen hadden ze zo'n groot feest nog niet zo vaak meegemaakt. "Het is wel zo, waar De Rebellen komen, is het altijd feest. Maar dit is wel keer 100 dan wat wij normaal meemaken", zegt eigenaar Tjarda Zeggelink, die eveneens aan de lijn hing bij WOS Sport.

Beluister het hele gesprek met Tjarda Zeggelink:

Complimenten

De voetbalvereniging kreeg ook de complimenten van sportzender ESPN, die de wedstrijd organiseerde en uitzond. "Ze zeiden dat ze het niet vaak, of misschien wel nooit mee hebben gemaakt dat een amateurclub van dit formaat iets dergelijks zo groots neerzet, in drieënhalve week. We kregen de complimenten voor de organisatie, hoe het eruit zag en over ons complex. We spelen in de vierde klasse, maar qua entourage zijn we eerste klasse waardig."

"Een van de spelers van De Rebellen zei ook dat als ze konden tekenen om volgend jaar terug te komen, ze dat zouden doen. Dit was werkelijk een genot voor iedereen", aldus Peeters.