Archief
Omroep West

'Tiny houses tot 2029 in Den Hoorn'

Als het aan het college van B en W van Midden-Delfland ligt, blijven de tiny houses aan de Woudselaan in Den Hoorn daar nog tot medio 2029 staan. Dat staat in een voorstel aan de gemeenteraad.

De negen miniwoningen staan inmiddels al sinds 2019 in Den Hoorn. Ze zijn daar toen neergezet als proefproject voor vijf jaar, met een mogelijke verlenging tot tien jaar. Na een evaluatie wil het college nu overgaan tot die verlenging. "Er is sprake van een buitengewoon goede relatie met omwonenden en de gemeente. De omwonenden duiden unaniem hun instemming met het initiatief, zij omarmen de meerwaarde die zij zien en ervaren van 'hun tiny house buren'", zo is de uitkomst van de evaluatie.

De gemeenteraad van Midden-Delfland neemt deze maand een besluit over de verlenging. Na de periode met de tiny houses komt de locatie weer beschikbaar voor reguliere woningbouw. De bedoeling is dat er 6 vrije kavels worden uitgegeven.

Westland

Het initiatief om tiny houses te plaatsen in Den Hoorn was een reactie op plannen in Westland. In die buurgemeente werd begin 2018 al gesproken over miniwoningen aan de Monnikenlaan in Naaldwijk. Door diverse omstandigheden staan die er echter nog altijd niet, terwijl het project in Midden-Delfland dus als zeer positief wordt ervaren. De komst van de tiny houses in Naaldwijk is overigens wel al weer iets dichterbij.

In de WOS-talkshow Aan Tafel waren begin maart twee bewoners van de tiny houses in Den Hoorn te gast. Die uitzending zie je hier terug.