Archief
Bibliotheek Westland

Bibliotheek Westland

Bibliotheek Westland komt weer met Vakantietas

Bij Bibliotheek Westland kan vanaf woensdag 21 juni weer de Vakantietas worden aangevraagd. Daarmee wil de bibliotheek kinderen tot 18 jaar aanmoedigen ook tijdens de zomervakantie te blijven lezen.

Kinderen kunnen zelf aangeven wat ze willen lezen, door een titel, een onderwerp, een schrijver of een genre te vermelden. In de vakantietas zitten 5 boeken die ze lenen voor een periode van 8 weken (in plaats van 4 weken). Verder worden er tips gegeven en suggesties gedaan. In een persbericht stelt de bibliotheek dat lezen behalve leuk ook belangrijk is, want uit onderzoek blijkt dat kinderen die tijdens de vakantie niet of nauwelijks lezen 1 à 2 leesniveaus kunnen terugvallen. Dit wordt de 'Zomerdip' genoemd.

De vakantietas kan tot en met 3 juli worden aangevraagd en van 5 tot en met 15 juli worden afgehaald bij de vestigingen in Naaldwijk, Monster, 's-Gravenzande, Wateringen, De Lier, Maasdijk en Poeldijk. Het bestelformulier voor de vakantietas én actuele openingstijden vind je op www.bibliotheekwestland.nl

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland