Archief
HV Westland

HV Westland

Westlandse hockeymannen hebben handhaving in eigen hand

De hockeyers van HV Westland hebben nog altijd kans om ook volgend seizoen in de tweede klasse te spelen. Dankzij een 3-2 zege op Hoeksche Waard blijven de Naaldwijkers in de race.

HV Westland kwam tegen Hoeksche Waard dankzij drie strafcorners van Auke van de Beek op 3-0. Uiteindelijk kwamen de gasten dus nog iets terug, maar de drie punten waren toen al binnen.

Door de zege komt HV Westland op 16 punten en staat daarmee één-na-laatste, een degradatieplaats. Concurrenten Voorne en Noordwijk speelden tegen elkaar gelijk en hebben één punt meer. Volgende week treft HV Westland Noordwijk en is het bij een zege veilig. Bij een gelijkspel moet Voorne, dat een minder doelsaldo heeft, verliezen van Pollux.

Ook zege vrouwen

De hockeyvrouwen van HV Westland wonnen zondagmiddag met 1-0 van Pelikaan. Koploper Berkel en Rodenrijs won eveneens en staat daardoor met nog één wedstrijd te gaan nog altijd op een voorsprong van twee punten. HV Westland is tweede en was vorige week al zeker van promotie. Als HV Westland volgende week wint van DSHC (nummer 4) en Berkel en Rodenrijs verliest van Pollux (nummer 3), dan zijn de Naaldwijksen alsnog kampioen.

Alle uitslagen

Dames, tweede klasse
HV Westland - Pelikaan 1-0

Heren, tweede klasse
HV Westland - Hoeksche Waard 3-2