Archief

RET waarschuwt reizigers Hoekse strand: 'Kies moment van reizen goed'

Terwijl de thermometer de 30 graden aantikt, haalt de RET halverwege de zaterdag rustig adem. Na een erg drukke ochtend met strandgangers richting Hoek van Holland, moeten al die reizigers in de loop van de dag ook weer terug naar huis.

"Vanochtend was het op sommige momenten te druk in de metro", zegt een woordvoerder van de RET in gesprek met mediapartner Rijnmond. Er waren momenten dat niet iedereen fatsoenlijk in de metro kon staan of dat reizigers niet allemaal door de poortjes konden.

De Rotterdamse vervoerder had al extra metro's aangekondigd vanwege de verwachte drukte. Ongetwijfeld hebben meer reizigers de metro gepakt, omdat een deel van snelweg A20 is afgesloten door werkzaamheden en reizen met de auto daardoor voor vertraging kan zorgen.

Inmiddels is de strandzaterdag in volle gang, maar maakt de RET zich alweer op voor de terugrit van al die strandgangers: "Het advies is om zoveel mogelijk gespreid terug naar huis te gaan." Op die manier hoopt het vervoersbedrijf dat iedereen fatsoenlijk naar huis kan.