Archief
WOS

WOS

Glastuinbouwgemeenten bepleiten 0 procent btw voor groente en fruit

Een aantal wethouders van het Platform Glastuinbouw Gemeenten (PGG) wil dat het kabinet vasthoudt aan verlaging van btw op groenten en fruit naar 0 procent.

in het PGG werken glastuinbouwgemeenten samen op het gebied van verduurzaming, innovatie en herstructurering. In een brief worden staatssecretarissen Maarten van Ooijen en Marnix van Rij uitgenodigd voor een gesprek over dit onderwerp. De aangekondigde maatregel staat op de tocht nadat uit onderzoek is gebleken dat de uitvoerbaarheid lastiger is dan gedacht.

De helft van alle volwassenen in Nederland kampt met overgewicht of obesitas, onder kinderen is dat 15 procent. Om de strijd tegen overgewicht aan te gaan, kondigde kabinet Rutte IV bij zijn aantreden verschillende maatregelen aan. Een btw-tarief van 0 procent op groenten en fruit was er daar één van.

Wethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland is de voorman van het PGG. "Uit de Nederlandse kassen komen dagelijks verse en gezonde groenten die bijdragen aan een goede gezondheid. Het niet afschaffen van btw op groenten en fruit zou daarom een bijzonder slecht idee zijn", aldus de PGG in een persbericht.