Archief
Uitzending ESPN

Uitzending ESPN

Maasdijk maakt zich klaar voor 'Wedstrijd van je Leven'

Spektakel op het sportpark aan de Lange Kruisweg deze vrijdagavond. Het vierde elftal van VV Maasdijk speelt de 'Wedstrijd van je Leven' tegen de oud-profs van FC De Rebellen.

De 'Wedstrijd van je Leven' is een verkiezing van sportzender ESPN. Van de bijna 2.900 teams die zich hadden ingeschreven, kwam Maasdijk 4 tot de populairste 50 teams en won het uiteindelijk ook nog eens. Dat de Westlanders zoveel stemmen kregen, zal mede te maken hebben gehad met een ludiek promotiefilmpje dat het team maakte.

De afgelopen weken heeft het vriendenteam zich volop voorbereid. Er is hard getraind en er is minder bier gedronken. Allemaal om in vorm te zijn voor deze belangrijke wedstrijd. En het vertrouwen is er alvast. "De jongens waar we tegen moeten, zijn niet gewend om met elkaar te spelen. Wij wel, we zijn een hecht team én we zijn fit", zei een van de spelers onlangs in gesprek met de WOS.

De ruim 3.000 bezoekers - alle kaarten zijn uitverkocht - zullen veel spelers op het veld ongetwijfeld herkennen. De selectie van De Rebellen bestaat uit onder anderen Royston Drenthe, Glenn Helder, Sjaak Polak, Pascal Bosschaart en Kees Kwakman. Gertjan Verbeek is coach en Bas Nijhuis fluit de wedstrijd.

Het sportpark is omgetoverd tot een waar festivalterrein. Er is een podium, er staan meerdere barretjes en er komen grote tribunes. De verbouwing was de afgelopen week in volle gang.

Voor wie er niet bij kan zijn: ESPN zendt de wedstrijd live uit. Vanaf 19.00 uur, een half uur voor de aftrap, is er een voorbeschouwing. De wedstrijd wordt in beeld gebracht met dertien camera's. Koert Westerman geeft commentaar.

De wedstrijd is ook te beluisteren via WOS Radio. Verslaggevers Johan Voskamp, Piet Voskamp en Thom Voskamp zitten langs de lijn. Luisteren naar WOS Radio? Klik hier.