Archief
Fotostudio Vlekke – Gerard Vlekke

Uitbreiding Heenweg begonnen met bouw appartementen

De bouw van 34 sociale huurappartementen in Heenweg is woensdag begonnen. De eerste paal werd feestelijk geslagen door Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade, en wethouder Michiel Ferwerda. De verwachte oplevering is eind 2024.

Er komen twee- en driekamerappartementen, die worden toegewezen via Lokaal Maatwerk, waardoor bepaalde groepen mensen voorrang krijgen. Dit biedt volgens Arcade nieuwe mogelijkheden voor senioren en creëert tegelijkertijd kansen voor starters en jonge gezinnen in Heenweg. "Op die manier hopen we dat er weer meer jonge mensen naar Heenweg zullen verhuizen", aldus Stribos.

Er is de afgelopen jaren weinig gebouwd in Heenweg, zien ook Stribos en Ferwerda. "Door te bouwen kunnen we de doorstroom van seniorenbevorderen, zodat er betaalbare eengezinswoningen beschikbaar komen voor starters en jonge gezinnen in Westland", zegt Stribos. Ferwerda vult aan: "Op de Dorpsdag maakten de inwoners van Heenweg de wens voor uitbreiding kenbaar. Vandaag (woensdag, red.) starten we met de bouw van de eerste van de in totaal 76 nieuwe woningen. Een mooie aanvulling voor het woningaanbod in Westland."

De bouw van het appartementencomplex maakt onderdeel uit van een nieuw project achter de Lugtigheidstraat en de Anjerstraat. Behalve de huurappartementen komen er ook 17 rijwoningen, 8 twee-onder-één-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen, net als een appartementengebouw met 15 koopwoningen. Door de toevoeging van de woningen wordt Heenweg met een kwart uitgebreid.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Heenweg