Archief
Gemeente Maassluis

John Vinke voorgedragen als nieuwe griffier Maassluis

Als de gemeenteraad ermee akkoord gaat, wordt John Vinke per 1 augustus de nieuwe raadsgriffier van Maassluis. Hij volgt dan René van der Hoek op, die begin deze maand na 25 jaar met pensioen ging.

De 55-jarige Vinke is nu nog griffier in de gemeente Oost Gelre (Gelderland). Daar werkt hij al sinds 2009. Maar Vinke is geboren en getogen in Maassluis. Hij kijkt er dan ook naar uit om in 'zijn' stad terug te keren. "Ik heb er ontzettend veel zin in om de gemeenteraad van Maassluis te komen versterken en samen verder te bouwen aan de lokale democratie. Ik kijk er naar uit om de raad, stad en de griffie beter te leren kennen."

Tot 1 augustus is Eline van Marle waarnemend griffier. De gemeenteraad bespreekt op 27 juni de voordracht van John Vinke.

Wat is een griffier?

De griffier is het eerste aanspreekpunt van de raad. Elke gemeenteraad moet een griffier hebben. De griffier geeft ondersteuning aan de raad en de (raads)commissies. De griffier is bij alle raadsvergaderingen aanwezig om het verloop ervan te stroomlijnen en de griffier ondertekent alle officiële stukken van de raad.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis