Archief
WOS

WOS

Acht mensen in de race om burgemeester Midden-Delfland te worden

Er zijn acht mensen in de race om burgemeester van Midden-Delfland te worden. Dat heeft de provincie Zuid-Holland bekendgemaakt. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 13 december kunnen beginnen.

Er hebben zich zes mannen en twee vrouwen aangemeld bij Jaap Smit, de commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Zij variëren in de leeftijd van 43 tot 61 jaar. Vijf van de sollicitanten hebben een achtergrond als wethouder.

De komende periode zal Jaap Smit gesprekken voeren met de sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie. De nieuwe burgemeester van Midden-Delfland moet beschikken over ruime bestuurlijke ervaring, snel deel uitmaken van de samenleving en de positie van de gemeente verstevigen. Dat staat in de profielschets die vorige maand bekend is gemaakt.

De vacature is ontstaan nadat Arnoud Rodenburg na achttien jaar op 1 juli 2022 is gestopt als burgemeester van Midden-Delfland. Sindsdien is Bram van Hemmen waarnemend burgemeester. Van Hemmen blijft op zijn post tot het moment dat de nieuwe burgemeester in functie treedt.