Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Chardon derde in Saumur

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - Bram Chardon uit Den Hoorn heeft bij de wereldbekerwedstrijd vierspannen in het Franse Saumur de derde plaats behaald. Eerste werd Boyd Exell uit Australië, voor de Amerikaan Chester Weber.

Handbal - De dames van Quintus hebben hun laatste wedstrijd van het seizoen verloren. Thuis tegen V&L werd het 27-31. Twee weken terug verloor de ploeg uit Kwintsheul ook al van de Limburgsen. Daarmee eindigt V&L als vijfde en Quintus als zesde in de eredivisie.

Paul Vis

Zaterdag

Tennis - LTC Naaldwijk is er in de eredivisie voor mixteams niet in geslaagd om de finale te bereiken. In de halve finale werd verloren van Leimonias. De punten van Naaldwijk werden gehaald door Jelle Sels en het dubbel Lexie Stevens/Eva Vedder. De finale gaat zondag tussen Leimonias en Zandvoort.

Donderdag

Tennis - LTC Naaldwijk staat dit weekend in de halve finale van de eredivisie voor mixteams. Ondanks een 4-2 nederlaag bij Alta in Amersfoort, heeft de Westlandse vereniging genoeg punten binnengehaald voor een plek bij de beste vier. De tegenstander in de halve finale is nog niet bekend.

Handbal - Lexie Louwerens vertrekt bij handbalvereniging Quintus. De 23-jarige speelster maakt de overstap naar streekgenoot Venéco/Velo. "Ik heb het 19 jaar lang onwijs naar mijn zin gehad bij Quintus, maar het werd tijd voor iets nieuws", zegt ze in het AD.

Woensdag

Tennis - In de eredivisie voor mixteams heeft LTC Naaldwijk gelijkgespeeld tegen Zandvoort: 3-3. De Naaldwijkse punten kwamen van Suzan Lamens, Guy den Heijer en het dubbel Lexie Stevens/Eva Vedder. Donderdag is de laatste reguliere wedstrijd van deze competitie. Dan speelt de ploeg uit tegen Alta.

Zaalvoetbal - Het vijfde team van zaalvoetbalclub FC Westland speelt maandag niet de finale van het toernooi om de districtsbeker. De Westlandse ploeg had zich voor die finale geplaatst dankzij een overwinning op HBSS 1. Die ploeg diende echter protest in, omdat FC Westland 5 spelers had ingezet uit het eerste en tweede team. Voetbalbond KNVB heeft het team na onderzoek dan ook uit het bekertoernooi gehaald.

Voetbal - Niels van Wingerden speelt komend seizoen voor SV Honselersdijk. De verdediger speelde in de F'jes al twee jaar in het oranje, maar vertrok daarna naar profclub Feyenoord. Via ADO Den Haag en Westlandia keert hij nu dus terug op De Strijphorst.

Dinsdag

Tennis - Na drie gewonnen kwalificatiewedstrijden op Roland Garros is de 32-jarige tennisster uit Monster vandaag uitgeschakeld op het Parijse graveltoernooi. Rus verloor in twee sets met 6-2 en 6-3 van de 26-jarige Oostenrijkse Julia Grabher. Rus stond voor de wedstrijd op de wereldranglijst op de 113ste plek. Grabher 74ste. Rus was bij de vrouwen de enige Nederlandse in het hoofdtoernooi.

Maandag

Tennis - LTC Naaldwijk heeft in de eredivisie voor mixteams ruim gewonnen van Amstelpark. In Amsterdam werd het liefst 1-5. Alleen het herendubbel met Guy den Heijer en Christopher Heyman gingen onderuit. Met nog twee speeldagen te gaan (woensdag en donderdag) staat Naaldwijk voorlopig op de derde plek. Komend weekend spelen de beste vier ploegen om de landstitel.

Voetbal - Tony Zuyderwijk keept volgend seizoen voor derdeklasser Verburch. De 19-jarige doelman is afkomstig van streekgenoot Westlandia, waarvoor hij in het seizoen 2021/22 één wedstrijd speelde in de hoofdmacht.