Archief
Maasdijk 4

Maasdijk 4 maakt zich klaar voor wedstrijd tegen ex-profs: 'Even geen bier drinken'

Nog één week te gaan en dan is het zover voor Maasdijk 4: ze mogen tegen FC Rebellen - een team van oud-profvoetballers - 'de wedstrijd van je leven' spelen. Om kans te maken op de overwinning wordt er nog hard getraind, goed geslapen, minder bier gedronken en veel aan teamspirit gedaan.

Wij zijn veel meer op elkaar ingespeeld dan de ex-profvoetballers tegen wie we spelen", zeggen de mannen van Maasdijk 4. Op de voetbalvelden van VV Maasdijk is een week voor 'de wedstrijd van je leven' nog niks opvallends te zien. "Maar volgende week staan op dit veld een podium en allemaal barretjes. Het wordt echt een festivalterrein", vertelt aanvoerder Bart Burgers. "Daarnaast komen er rondom het andere veld overal grote tribunes te staan, want we verwachten veel mensen. Er zijn 3.000 kaarten verkocht."


Het was het idee van de aanvoerder om het team op te geven voor de wedstrijd van je leven, een actie van tv-zender ESPN om te kunnen spelen tegen de oud-profvoetballers van FC Rebellen. Met hun filmscène van 'Reservoir Dogs', die ze naspeelden in een kas, wisten de jongens uiteindelijk de meeste stemmen te verzamelen. "Volgende week is het dan eindelijk zo ver, we hebben er ontzettend veel zin in."

Hecht team

De jongens weten inmiddels tegen welke oud-profs van FC Rebellen ze volgende week moeten voetballen. "Ali Boussaboun, Royston Drenthe en Pascal Bosschaart zijn een paar mooie namen om volgende week tegenover te staan', glimlacht Bart. Toch zijn een aantal spelers wel teleurgesteld dat Wesley Sneijder niet meedoet. "Hij is jarig die dag", weet speler Mike. Maar als ik hem was, zou ik het in Maasdijk vieren. Het belooft hier één groot feest te worden."

Om goed beslagen ten ijs te komen, wordt er deze week nog één keer getraind. "Volgende week donderdag houden we rust. Verder proberen we natuurlijk gezond te eten en niet te drinken, al wil dat niet altijd lukken"" , lacht Bart. Teamgenoot Sven heeft vertrouwen in de winst. "De jongens waar we tegen moeten, zijn niet gewend om met elkaar te spelen. Wij wel, we zijn een hecht team én we zijn fit." Bart: "Het zou heel mooi zijn als we winnen. Maar uiteindelijk gaat het gewoon om een lekker potje voetballen en vooral heel veel genieten."

De wedstrijd op vrijdagavond 9 juni begint om 19.30 uur. Meer informatie op de website van VV Maasdijk.