Archief
HV Westland

HV Westland

Dames HV Westland promoveren naar eerste klasse

De hockeydames van HV Westland keren na één seizoen terug in de eerste klasse. Dankzij een 1-3 zege op Rapid is promotie met nog twee wedstrijden te gaan een feit.

Voor de Naaldwijkse dames is het een opsteker na een aantal mindere weken. HV Westland stond tot begin april bovenaan, maar verloor vervolgens drie keer en speelde ook een keer gelijk. De voorsprong op de nummer 3 - de beste twee promoveren - was echter ruim genoeg dat dat in de laatste drie wedstrijden maar één zege nodig was.

Die kwam dus deze zondag. Rapid werd met 1-3 opzij gezet. Daarmee keert de ploeg terug op het niveau waar het vorig seizoen nog actief was, de eerste klasse.

Heren terug in gevarenzone

De heren van HV Westland hadden de laatste weken een stijgende lijn te pakken en waren zelfs opgeklommen naar een (gedeelde) tiende plaats. Daarmee was de ploeg uit Naaldwijk even veilig. Zondag ging HV Westland echter met 5-2 onderuit bij HDS, terwijl concurrent Voorne knap won bij Hoeksche Waard. HV Westland staat met nog twee wedstrijden te gaan elfde. De volgende tegenstanders zijn Hoeksche Waard (achtste) en Noordwijk (negende)