WOS/Piet Voskamp

Valto viert kampioenschap en promoveert naar ereklasse

De korfballers van Valto zijn voor de tweede keer in een paar maanden tijd kampioen geworden. Na de zaaltitel in maart, vierden de Lierenaren zaterdag ook de titel op het veld.

Dankzij de 14-17 overwinning op Nieuwerkerk is Valto met nog twee wedstrijden te gaan in de overgangsklasse D niet meer in te halen. De Westlanders zijn sowieso bezig aan een bijzonder seizoen. In de zaal won de ploeg op één wedstrijd na (nederlaag tegen RWA) alles. Op het veld liep Valto twee keer averij op (nederlaag en gelijkspel tegen GKV). Door de titel speelt Valto volgend seizoen op het veld in de ereklasse.

"Het leek wel een bevalling, het ging zeker niet vanzelf" zei Maaike Ridder in het WOS-sportprogramma op zaterdag. Zeker door het weer moesten de spelers er hard aan trekken. Onder de warme omstandigheden vielen er weinig doelpunten in de eerste helft en was de ruststand 6-7. In de tweede helft werd het een stuk spannender. Nieuwerkerk kwam een aantal keer op voorsprong, maar Valto kende een goede slotfase. Via 13-13 liep de ploeg uit naar 13-15 en uiteindelijk 14-17.